top of page
  • Writer's pictureVladimír Vanek

"Trenažér" Try it na suchu!

Veslovací trenažér je presne to, ako to znie:

stroj navrhnutý tak, aby napodobňoval pohyb vykonávaný pri veslovaní člna na vode. Takmer všetky stroje prichádzajú s monitorom na sledovanie vzdialenosti, rýchlosti, energie a spálených kalórií.


Mnohé sú postavené s dlhým rámom, nízko pri podložke, brzdené zotrvačníkom namontovaným v prednej časti rámu a držadlom pripevneným k zotrvačníku pomocou lana, reťaze alebo remeňov. Počas veslovania sa rukoväť pritiahne k telu používateľa a sedadlo, ktoré sa posúva smerom od zotrvačníka, umožňuje používateľovi zapojiť spodnú časť tela počas „hnacieho“ pohybu veslovania.


Veslárske trenažéry poskytujú odpor prostredníctvom jedného z troch mechanizmov: magnetov, vody alebo vzduchu. Vo všetkých prípadoch sa odpor vytvára na zotrvačníku, čo užívateľovi viac-menej sťažuje ťahanie za rukoväte a naťahovanie popruhu, lana alebo reťaze. Magnetický odpor je nastavený používateľom a je konštantný – čo znamená, že keď je nastavený, zostáva stabilný. Takže to nie je úplne ako „skutočné veslovanie“ proti odporu vzduchu alebo vody.





https://lepsiden.sk/8-vyhod-cvicenia-na-veslovacom-trenazeri-ako-funguje-a-komu-pomoze/

44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page